Warning: Declaration of WP_SimplePie_Blog_Item::get_id() should be compatible with SimplePie_Item::get_id($hash = false) in /var/www/kilovolt.dk/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer-blogitem.php on line 24

Warning: Declaration of WP_SimplePie_Blog_Item::get_links($linktypes) should be compatible with SimplePie_Item::get_links($rel = 'alternate') in /var/www/kilovolt.dk/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer-blogitem.php on line 24

Warning: Declaration of Blogger_Import_List_Table::prepare_items($blogs, $JSInit) should be compatible with WP_List_Table::prepare_items() in /var/www/kilovolt.dk/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer-table.php on line 14
December | 2014 | Kilovolt

December 2014 archive

Taske til strikketøjet

Jeg har altid haft mit strikketøj med mig i en plastikpose, hvilket jo hverken er praktisk eller pænt. Og lidt fjollet når man nu syr så meget som jeg gør. Men endelig fandt jeg en taske som passer perfekt til formålet – der er et stort rum i midten til garn&strikketøj, og to mindre rum i siderne til fx strikkepinde. Den er nem at sy, men kræver at man holder tungen lige i munden undervejs – man syr først et kvadrat, og folder og syr derefter så den til sidst kan vendes til en taske.

Jeg var meget i tvivl om hvilket stof jeg skulle have yderst – det smarte er jo at have det lyse indeni, så man kan se hvad der er i lommerne. Men jeg er lidt forelsket i det skrigorange, og endte som det ses med at have det yderst. Fugle/blomsterstoffet er rigtig fint indvendigt, men tror at det ville blive for tøset til at jeg ville have lyst til at bruge tasken hvis det var yderst.

DYI – hjemmestrikket butterfly

Der er et par stykker der har spurgt til hvordan jeg har lavet butterflyene, så her er en billed tut. Jeg er gået ud fra vejledningen her, og har så rettet det til så jeg synes den blev pæn.

Slå 15 m op på pind 3 3/4 – uldgarn holder faconen pænest. Strik glatstrik til det måler 20 cm, og luk af – lad en ret lang ende være, den skal bruges til at sy sammen med.

Du har nu et langt stykke – fold det på midten.

Sy det sammen, vrang mod vrang, med den ende du lod være.

Du skulle nu have en ring.

Læg det fladt ned, med syningen i midten.

Giv den et par sting med den anden tråd (fra opslaget) ved syningen, for at få foldet på rette butterfly maner.

Brug resten af tråden til at vikle rundt og holde sammen på butterflyen. Slut af.
 

Slå 6 m op, strik til det måler 5 cm.

 

Fold den om butterflyen som knude, sy sammen bagpå, et voila :)
                              
Den kan sættes fast med enslipsenårl fx :)

Stribet hue

Lidt svært at tage et billede hvor man kan se den på. Den er strikket i drops cotton merino, så er rigtig fin nu, men nok ikke lun nok når det bliver koldere :) Så må jeg jo strikke en til :)

Strikket butterfly

Jeg har strikket butterflies her i weekenden :) Min chef drømmer om sådan en fætter, så jeg googlede og fandt denne opskrift. De første blev lige vel brede synes jeg, de bliver noget klovnede – de er strikket med Drops alpaca på pind 3 3/4 og efter opskriften.

På de næste lavede jeg kun 15 masker, og lavede også knuden lidt kortere, det fungerer bedre synes jeg:

Den sorte er strikket med en blå glimmertråd – omg hvor er det irriterende at strikke med, godt at det ikke var en hel sweater :)

Strikketøj igen-igen

Jeg strikkede jo for lidt tid siden en grå hue i broken rib, og er glad for modellen. Den er dog lidt stor, og farven er ikke lige mig, så nu er jeg ved at strikke en til. Jeg strikker den på pinde 1/2 mm mindre end den anden, og den bliver petrol/gul stribet. Garnet er Drops Cotton Merino, er spændt på om det er lunt nok, ellers må jeg jo strikke en til i uld :)