Warning: Declaration of WP_SimplePie_Blog_Item::get_id() should be compatible with SimplePie_Item::get_id($hash = false) in /var/www/kilovolt.dk/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer-blogitem.php on line 24

Warning: Declaration of WP_SimplePie_Blog_Item::get_links($linktypes) should be compatible with SimplePie_Item::get_links($rel = 'alternate') in /var/www/kilovolt.dk/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer-blogitem.php on line 24

Warning: Declaration of Blogger_Import_List_Table::prepare_items($blogs, $JSInit) should be compatible with WP_List_Table::prepare_items() in /var/www/kilovolt.dk/public_html/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer-table.php on line 14
Knitting | Kilovolt

Archive of ‘Knitting’ category

Taske til strikketøjet

Jeg har altid haft mit strikketøj med mig i en plastikpose, hvilket jo hverken er praktisk eller pænt. Og lidt fjollet når man nu syr så meget som jeg gør. Men endelig fandt jeg en taske som passer perfekt til formålet – der er et stort rum i midten til garn&strikketøj, og to mindre rum i siderne til fx strikkepinde. Den er nem at sy, men kræver at man holder tungen lige i munden undervejs – man syr først et kvadrat, og folder og syr derefter så den til sidst kan vendes til en taske.

Jeg var meget i tvivl om hvilket stof jeg skulle have yderst – det smarte er jo at have det lyse indeni, så man kan se hvad der er i lommerne. Men jeg er lidt forelsket i det skrigorange, og endte som det ses med at have det yderst. Fugle/blomsterstoffet er rigtig fint indvendigt, men tror at det ville blive for tøset til at jeg ville have lyst til at bruge tasken hvis det var yderst.

DYI – hjemmestrikket butterfly

Der er et par stykker der har spurgt til hvordan jeg har lavet butterflyene, så her er en billed tut. Jeg er gået ud fra vejledningen her, og har så rettet det til så jeg synes den blev pæn.

Slå 15 m op på pind 3 3/4 – uldgarn holder faconen pænest. Strik glatstrik til det måler 20 cm, og luk af – lad en ret lang ende være, den skal bruges til at sy sammen med.

Du har nu et langt stykke – fold det på midten.

Sy det sammen, vrang mod vrang, med den ende du lod være.

Du skulle nu have en ring.

Læg det fladt ned, med syningen i midten.

Giv den et par sting med den anden tråd (fra opslaget) ved syningen, for at få foldet på rette butterfly maner.

Brug resten af tråden til at vikle rundt og holde sammen på butterflyen. Slut af.
 

Slå 6 m op, strik til det måler 5 cm.

 

Fold den om butterflyen som knude, sy sammen bagpå, et voila :)
                              
Den kan sættes fast med enslipsenårl fx :)

Stribet hue

Lidt svært at tage et billede hvor man kan se den på. Den er strikket i drops cotton merino, så er rigtig fin nu, men nok ikke lun nok når det bliver koldere :) Så må jeg jo strikke en til :)

Strikket butterfly

Jeg har strikket butterflies her i weekenden :) Min chef drømmer om sådan en fætter, så jeg googlede og fandt denne opskrift. De første blev lige vel brede synes jeg, de bliver noget klovnede – de er strikket med Drops alpaca på pind 3 3/4 og efter opskriften.

På de næste lavede jeg kun 15 masker, og lavede også knuden lidt kortere, det fungerer bedre synes jeg:

Den sorte er strikket med en blå glimmertråd – omg hvor er det irriterende at strikke med, godt at det ikke var en hel sweater :)

Strikketøj igen-igen

Jeg strikkede jo for lidt tid siden en grå hue i broken rib, og er glad for modellen. Den er dog lidt stor, og farven er ikke lige mig, så nu er jeg ved at strikke en til. Jeg strikker den på pinde 1/2 mm mindre end den anden, og den bliver petrol/gul stribet. Garnet er Drops Cotton Merino, er spændt på om det er lunt nok, ellers må jeg jo strikke en til i uld :)

Barbagul – Erliksantjakken fra Pickles er færdig

Og lad mig bare sige: Den er ikke blevet heeeelt som forventet. Stik i mod mit normale grundighedsniveau havde jeg ellers strikket en strikkeprøve for at være sikker på at størrelsen blev rigtig. Men den er blevet noget mere voluminøs end jeg havde regnet med.

 

Men når jeg kigger på billederne fra Pickles kan jeg godt se at hun står og holder den inde, og har trukket ærmerne lidt op. Hrmpf. Til gengæld er jeg ret fjantet med effekten af ribben på forstykket, så det kan jeg godt finde på at kopiere en anden gang.

 

Nå – dejlig varm er den, så den må bruges til at putte i sofaen her henover vinteren :)

 

Erliksantjakke fra Pickles

Det nærmer sig m ribben :) Men jeg får ondt i hænderne af pindene, 6 mm – jeg prøver at være obs på om jeg spænder mere, jeg kan ikke helt gennemskue hvorfor de store pinde giver mig ondt. Og garnet er virkelig irriterende – det føles nærmest som pigtråd over min finger. Er SÅ glad for hiyahiyaerne – prøvestrikket lavede jeg på de almindelige pinde og det var til at blive helt sindsyg af :)

Strikkedamen

Er jeg vist blevet til :) Jeg får ikke syet, men har et hav af strikkeprojekter i hovedet. Det er bare irriterende at jeg slet ikke er dygtig nok til at lave alle de ændringer der er i mit hovede hehe!

Nå, men en skridt på vejen til at blive dygtigere er denne her hue der er strikket i noget så hemmeligt som “broken rib”. Så lærte jeg det – og det gik nogenlunde, kun lidt fejl 😉

Lige nu tørrer den, jeg skal prøve at huske at lægge et billede op med den på senere. Det er i øvrigt et gratis mønster fra Ravelry.
September byder på hele to syweekender, og jeg har købt vildt ind – og er vist ikke engang helt færdig endnu! Bjørn har bestilt nye skjorter og har på nettet udpeget stof til dem, jeg skal have syet mig et par kjoler – det var første weekend. Den næste er tilretningskursus, der tror jeg at jeg vil få lavet mig et grundmønster til bukser :) Ved siden af stolen med stoffet ses bunken af garn til de næste projekter.. He!

SÅ blev cardiganen færdig!

Og jeg døde kun LIDT af skræk da jeg satte saksen i og klippede den op!

Jeg startede med at lave det på hæklemåden – men da jeg aldrig har hæklet før tog det mig over en time at hækle ranken i den ene side, og det blev ikke engang pænt. Så tog jeg symaskinen frem, og wroom var det gjort 😉

Den er ikke blevet særlig pæn, men jeg elsker den lidt alligevel. Lige nu er den i vaskemaskinen, jeg håber at det kan hjælpe lidt på ujævnhederne.

 

Og nu til næste udfordring: Knapper! Det er sværere end jeg lige havde troet. Jeg tror at jeg ender med at tage den med ned i en knapbutik.

Jeg har i øvrigt købt garn i de samme farver i ren uld så jeg kan strikke den i en lun vinterudgave også. Der vil jeg også tage mere ind i taljen, og måske eksperimentere med indtagninger i ryggen også hvis jeg tør 😉