Kilovolt Pants & jeans Sewing

Jalie Eleonora stretch pants

 

For the first time ever I have made actual pants/ jeans for myself. I have made loads of casual joggers fore myself, and pants and joggers for Bjørn, but never anything like this. Topstitching! Lots of fitting! But I have to say, it was not nearly as hard as I was fearing 🙂 These are straight from the pattern in size X (only lengthen a bit ion the legs), and the fit is pretty decent. More Eleonoras definitely to come.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har for første gang syet Jeans til mig selv; jeg har syet massevis af løse bukser, joggingbukser og shorts til både mig selv og Bjørn, men aldrig før Jeans. Jeg valgte Eleonora fra Jalie, for at slippe for at bakse med lynlås i første omgang; men på to-do listen er også et par “rigtige” jeans med lynlås, Liana fra itch to stich.

Nå – første par et syet direkte efter mønsteret, helt uden ændringer (bortset lige fra +4 cm i længden, jeg sjuskede og lagde det til ved anklen). Og jeg er positivt overrasket, de passer lige så godt som et par købt i en butik.

Det betyder jo ikke at jeg ikke ændrer på næste par 😀 Jeg vil sænke bagsømmen lidt, lave swayback tilretning og i det hele taget lave dem lidt mindre lavtaljede. På billederne her synes jeg at sidesømmen bølger lidt rigeligt, men efter en dags tid hvor stoffet har givet sig, er den nu pænt lige. Jeg ved ikke helt hvad de rundede linjer ved sidesømmen skyldes – ideer er velkomne 🙂 Alt i alt er jeg glad for dem, og har noget sort strectch denim på lager til næste par 🙂

De er desuden virkelig lette at sy, et begynderprojekt faktisk 🙂 Jeg valgte størrelse efter hvor jeg er bredest om måsen for at være sikker på at kunne få dem på. Jeg måler 105 cm, og lå mellem to størrelser (W: 104 cm, X: 107 cm). Jeg valgte den største, X, og hvis der havde været lidt mere stræk i stoffet tror jeg faktisk at W havde siddet pænere. Det her stof har kun lige akkurat de 20% der kræves til mønsteret.

GemGem

GemGem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *