Kilovolt Uncategorized

Opskrift på hajkage med MMF

Laves over 2 dage
Dag 1
MMF:
20 skumfiduser
2 spsk vand
1 spsk olie
Puttes i mikrobølgeovn i 1 min. De skal fluffe op og blive store, men må ikke karamelisere. Ca ¼ tages fra. Den store portion farves med grøn gelefarve (kan købes hos Panduro fx) – frugtfarve giver ikke lige så flot en farve. Herefter æltes de to portioner med flormelis, der går næsten en hel pakke til denne portion. Konsistensen skal være som modelervoks, det må ikke klistre overhovedet.
MMFen pakkes i tætsluttende plastikpose, og kan opbevares ved stuetemperatur.
Lagkage:
Jeg køber bunde hos bageren, men det er selvfølgelig super lækkert hvis man bager selv.
3 meget modne avocadoer moses med en gaffel, og røres med saften af en citron + 3-4 store spsk flormelis – smag til, det skal være sødt.
Pisk ½ liter piskefløde meget stiv. Del i to portioner. Bland avocadomassen i den ene halvdel, og et halvt glas Nutella i den anden. Lav lagkagen. Sæt den i køleskab.
Efter en times tid (mindst) smøres lagkagen op med smørcreme:
En pakke blød, usaltet smør piskes med 3-4 spsk flormelis, ret længe, til det bliver en lys creme. Med paletkniv smøres lagkagen op. I køleskab med den igen, i en times tid. Herefter glattes smørcremen med en paletkniv der har været holdt under den varme hane. Jo mere der glattes, jo pænere bliver kagen, det kan godt betale sig at bruge lidt tid her – dog maks ca et kvarter ad gangen, så skal kagen i køleskab igen for at undgå at flødeskummet bliver surt. I køleskab med kagen igen når den er fin glat.
Dag 2
Put lidt Maizenamel på bordet, og rul MMF ud til et tyndt lag, der lægges over lagkagen. Brug den hvide MMF til pynt, øjne, tænder mv. Et voila, en hajkage 🙂 Man kan klistre pynten på med vand, og evt pensle hele kagen med vand til sidst hvis den har fået et lidt støvet look af Maizenaen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *